OVER ONS

Welkom bij het Loodgieters- & Installatiebedrijf ROOD, ook wel bekend onder de roepnaam ROODinstallaties.

Waar we trots zijn op onze reputatie van eerlijkheid, netheid en professionaliteit. Als u op zoek bent naar een betrouwbare loodgieter die zijn werk netjes doet en eerlijke prijzen hanteert, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

   

Onze Diensten

Ons bedrijf biedt een breed scala aan expertise, bijvoorbeeld  de loodgieter, de dakdekker, de rioloog, de CV ketel specialist en de badkamer voeg & kit specialist. Wij hebben de expertise om het werk efficiënt en professioneel uit te voeren.

Onze Werkwijze

Bij Loodgieters- & Installatiebedrijf ROOD hechten we veel waarde aan netheid en professionaliteit

We begrijpen ook het belang van eerlijke prijzen. Daarom streven we er altijd naar om transparant te zijn over onze tarieven en u een gedetailleerde offerte te bieden voordat we aan het werk gaan. U kunt erop vertrouwen dat u bij ons nooit voor verrassingen komt te staan als het gaat om de kosten.

 

SPOEDDIENST

We begrijpen dat sommige loodgieters problemen niet kunnen wachten. Daarom hebben we een speciale spoeddienst beschikbaar voor noodgevallen die zich voordoen. Of het nu gaat om een lekkende leiding, een verstopte riolering of een storing in uw verwarmingssysteem, wij staan klaar om u snel te helpen.

 

Ons team van ervaren loodgieters is volledig uitgerust met de juiste gereedschappen en A-merk materialen om direct actie te ondernemen en problemen op te lossen. U kunt op ons rekenen voor snelle en betrouwbare service.

 

KLIK HIER voor ons SPOED nummer '!'

 

    

De oprichter

Mijn naam is R.W. Wassink en ik ben geboren en woonachtig in Haarlem. Al sinds mijn jeugd heb ik een grote interesse in techniek en het werken met mijn handen. Het was dan ook geen verrassing dat ik na de basisschool direct naar een technische middelbare school ging, namelijk het Technisch College Velsen.

Tijdens mijn eerste jaar op deze school ontdekte ik al snel dat loodgieters- & installatietechniek mijn passie is. Deze passie werd bevestigd toen ik tijdens mijn eerste jaar stage liep bij een gerenommeerd loodgietersbedrijf in Haarlem. Ik kreeg de kans om mee te werken aan verschillende projecten en raakte steeds meer geïnspireerd door het vakmanschap en de uitdagingen die bij dit beroep komen kijken.

 

Om mijn opleiding te laten slagen, moest ik gedurende vier jaar stage lopen bij twee verschillende bedrijven. Dit gaf mij de mogelijkheid om ervaring op te doen in verschillende werkgebieden binnen de loodgieters- & installatietechniek. Ik leerde niet alleen over het aanleggen van leidingwerk en het plaatsen van sanitair, maar ook over de complexiteit van het ontwerpen en installeren van complete verwarmingssystemen.

 

Na vier jaar hard werken en leren, heb ik mijn technische middelbare school succesvol afgerond met een specialisatie in Installatietechniek. Ik was klaar om mijn carrière in de loodgieters- & installatietechniek te starten.

 

Mijn allereerste zaterdagbaantje was bij een lokale ijzerwarenwinkel genaamd H. van den Boogaard, gevestigd aan de Wagenweg in Haarlem. Hoewel dit geen directe ervaring bood op het gebied van loodgieterswerk, gaf het me wel de kans om meer te leren over verschillende soorten gereedschap en materialen die gebruikt worden in de bouwsector. Dit baantje heeft mijn interesse voor techniek alleen maar versterkt.

 

Na het behalen van mijn eerste erkende vakdiploma, besloot ik om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden door een vervolgopleiding te volgen in Amsterdam (ROC) als tweede monteur Loodgieters & Installatietechniek. Deze opleiding bood een combinatie van school en een leerwerkbaan, waarbij ik 4 dagen per week werkte en 1 dag naar school ging. Na 2 jaar hard werken en leren, slaagde ik met succes voor mijn tweede erkende vakdiploma.

 

Om een volwaardige eerste monteur te worden, besloot ik verder te studeren aan het Nova College in Hoofddorp als eerste monteur Loodgieters & Installatietechniek. Ook deze opleiding was een combinatie van werken (38 uur per week) en school, wat betekende dat ik 5 dagen per week werkte en 2 avonden per week naar school ging. Tijdens deze periode werkte ik bij GOES installatietechniek en PLOOY installatiecentrum in Haarlem. Om deze opleiding af te ronden, moest ik ook praktijkexamens afleggen waarbij ik verantwoordelijk was voor het runnen/begeleiden van een project. Na 3 jaar hard werken en studeren in de avonden en weekenden, behaalde ik met trots mijn derde erkende vakdiploma.

 

Mijn passie voor het Loodgieters- & Installatievak werd ook opgemerkt door anderen, en ik kreeg de kans om deel te nemen aan een ambassadeurschap als Ambassadeur Installatietechniek Noord-Holland, The Netherlands voor het Nova College. Hierbij nam ik deel aan een professionele fotoshoot waarbij mijn foto gebruikt werd voor onder andere open dagen en marketingdoeleinden. 

 

Door mijn toewijding en harde werk heb ik niet alleen erkende vakdiploma's behaald, maar heb ik ook erkenning gekregen binnen de installatietechnieksector. Ik was trots op mijn prestaties en bleef mezelf uitdagen om verder te groeien in mijn vakgebied.

 

Na het succesvol afronden van mijn opleiding, waarbij ik maar liefst 3 erkende vakdiploma's behaalde, was ik volledig uitgerust met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een carrière als werkvoorbereider/leidinggevende. Het boeiende aspect van kantoorwerk, regelen, plannen, berekenen en ontwerpen fascineerde me enorm en dit was dan ook de reden dat ik besloot om deze opleiding te volgen.

 

Tijdens deze opleiding heb ik me verdiept in de regelwetgevingen, NEN-normen en protocollen met betrekking tot gas-, water-, riool-, centrale verwarmings- en rookgasleidingen binnen de loodgieters- & installatietechniek. Deze combinatieopleiding bestond uit vijf dagen kantoorwerk en twee avonden per week naar school gaan. Gedurende deze periode werkte ik bij E.W. ten Bosch & zn, gevestigd in centrum Haarlem. Ik slaagde met trots voor mijn vierde erkende vakdiploma.

 

Terugkijkend op mijn loopbaan zie ik dat ik door hard werken en voortdurend blijven leren enorme stappen heb kunnen zetten. Van stagiair naar leerling tweede monteur tot zelfstandig eerste monteur naar uiteindelijk werkvoorbereider/leidinggevende. Ik had het geluk dat ik het loodgieters- & installatietechniek mocht leren van een bekende vakman uit Haarlem, die mij de fijne kneepjes van zowel het vakmanschap van vroeger als de moderne technieken heeft bijgebracht.

 

 

Met mijn afgeronde opleidingen en vier erkende vakdiploma's op zak, na in totaal 13 jaar scholing, besloot ik om mijn eigen bedrijf te starten: LOODGIETERS- & INSTALLATIEBEDRIJF ROOD.


Bij LOODGIETERS- & INSTALLATIEBEDRIJF ROOD staat vakmanschap hoog in het vaandel. Onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis stellen ons in staat om onze klanten te voorzien van hoogwaardige diensten en oplossingen op maat. Of het nu gaat om het aanleggen van een nieuwe gasleiding, het repareren van een lekkage of het onderhouden van een cv-installatie, wij zorgen voor een professionele en betrouwbare service.

 

Wij begrijpen dat elk project uniek is en daarom bieden wij persoonlijke aandacht aan elke klant. Wij luisteren naar uw wensen en eisen en leveren maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw behoeften. Mijn team bestaat uit goed opgeleide professionals die beschikken over de juiste expertise en vaardigheden om elk project succesvol af te ronden.

 

Bij LOODGIETERS- & INSTALLATIEBEDRIJF ROOD streven we naar volledige klanttevredenheid. We werken nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat aan al hun verwachtingen wordt voldaan. Onze transparante communicatie en eerlijke prijzen stellen ons in staat om een vertrouwensrelatie op te bouwen met elke klant.

 

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en professionele partner voor uw gas-, water-, riool-, centrale verwarming en rookgasleidingen, dan bent u bij LOODGIETERS- & INSTALLATIEBEDRIJF ROOD aan het juiste adres. 

 

Wat vond ik zo leuk aan het Loodgietersvak?

Het helpen van mensen en het oplossen van problemen. De waardering wanneer je een probleem echt oplost.

 

Ons kantoor is gevestigd in het hartje centrum van Haarlem

Wij zijn vrij flexibel en handelen adequaat

    

Kies voor kwaliteit, ga voor een gediplomeerde installateur !